Peavalu, iiveldus, pearinglus, unisus, segadustunne ja pidev janu – tere tulemast pohmelli!

Miks pohmell tekib?

Üks peamiseid pohmelli tekkimise põhjuseid on etanooli muundumine etanaaliks. Alkoholi tarbimine suurendab uriini eritumist ning põhjustab kehas üldist vedelikukaotust. Samuti kulutab alkohol organismis olevaid vitamiini- ja mineraalainetevarusid, langetab veresuhkru taset ja kutsub esile mürgistust. See kõik põhjustab meie organismis ebamugavustunnet, tekitades peavalu, tujukõikumisi, väsimust, nõrkust jm.

Kuidas vältida pohmelli teket?

Alkoholi tarbimisel kehtib ütlus, mida vähem, seda parem. Parim viis pohmelli täielikult vältida on üldse mitte juua. Pohmelli aitab kergendada ka täis kõht – alkohol imendub kiiremini, kui kõht on tühi. Rohkesti lisaaineid sisaldavad, enamasti tumedat värvi joogid, toovad kaasa raskema pohmelli. Joo pidevalt vett – see taastab kehas vedelikupuuduse. Toeta organismi vastupanuvõimet mürkainetele- “Pohmu” koostisained taastavad organismi vitamiinivarud, suurendavad pohmelliga tegelevate ainete hulka maksas ja vähendavad iiveldust.

Teaduspõhine pohmelli abimees Meravitalt “POHMU” ehk “Elu pärast pidu”

Pohmu aitab vähendada alkoholi tarbimisest tingitud järelnähtusid ja kiirendada ainevahetust.

Pohmu sisaldab punase viigikaktuse viljaliha,  aminohappeid N-atsetüül-L-tsüsteiini ja L-arginiini ning kõrges kontsentratsioonis C-, B1-, B6- ja B12-vitamiine. Aminohapped  aitavad organismil kahjulikke ühendeid lagundada, vitamiinikompleks taastab kulutatud vitamiinivarud, toetades närvisüsteemi ning aidates peletada väsimustunnet. Pohmu aitab Sul taas end värskena tunda!

Pohmu on saadaval Apotheka ja Benu apteekides ning Rimi ja COOP kauplustes.

Artikli autor: Meravita farmatseut Kristi Lemmik

Leave a Reply

Veebilehel kasutatakse küpsiseid. Küpsised on vajalikud teie kasutajamugavuse ning veebikülastusstatistika eesmärgil. Veebilehe kasutamise jätkamisel nõustute küpsiste privaatsustingimustega! Privaatsuspoliitika tingimusi näete siit.